مسابقهی ملی و بین المللی مهارت (مد و فشن)
مسابقات جهانی مهارت که به المپیاد مهارت نیز معروف است، بزرگترین رویداد آموزشی حرفهای است که هر دو سال یکبار در کشور های مختلف برگزار میشود و مسابقهدهندگان از بیش از ۷۸ کشور دنیا در رشته های مختلف با استاندار های جهانی باهم رقابت میکنند و ایران یکی از این کشورها است.
سازمان جهانی مهارت برگزار کنندهو ناظر بر این مسابقات است. این سازمان یک نهاد آزاد و غیرسیاسی است که از کلیهی نهادها و ارگان های مسئول توسعه در کشور های متفاوت عضو میپذیرد و هدف آن مهیا کردن شرایط کارآمد اقتصادی برای همکاری صنعتی و مدیریت بینالمللی در کسب استاندارد های عالی آموزش های فنی و حرفهای است.
* این مسابقات در زمینه های متفاوتی برگزار میشود که به طور کلی شامل ۵ گروه است.
فناوری ساخت و ساز (طراحی فضای سبز، نجاری، اتصالات برقی و…)
مد و هنر های خلاقانه (فناوری مد(خیاطی) ، گل آرایی، فناوری طراحی گرافیک، جواهر سازی و….)
تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات (it ، طراحی وب و…)
فناوری مهندسی و تولید (الکترونیک، مکاترونیک و…)
سرویس های شخصی و اجتماعی (آشپزی، شنیون و درست کردن مو، سرویس رستورانها و…)
لجستیک و حمل و نقل (نگهداری ماشین های سنگین و…)
این مسابقات به صورت بین المللی آخرین بار در سال ۲۰۱۹ کازان کشور روسیه برگزار شد و مسابقات بعدی سال ۲۰۲۱ شانگهای کشور چین برگزار میشود.
مسابقهی ملی مهارت در ایران
سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان نمایندهی ایران در سازمان جهانی مهارت (wsi) متولی برگزاری مسابقات ملی مهارت در سه مرحلهی شهرستانی، استانی و ملی یا کشوری به صورت سالانه است. در مرحلهی ملی این مسابقات از هر رشته حداکثر یکنفر میتواند وارد مرحلهی نهایی شود و حضور در مسابقه دارای شرایط سنی خاص است که هرساله به صورت اختصاصی معرفی میشود و امسال متولدان سال ۱۳۷۷ به بعد عضو های مورد قبول محسوب میشدند.
در آخرین نتایج اعلام شده سال ۱۳۹۵ به برندگان و مدال آوران طلا ۴سکهی بهار آزادی، مدال آوران نقره ۳ سکهی بهار آزادی، مدال آوران برنز ۲ سکهی تمام بهار آزادی و دریافت کنندگان دیپلم افتخاری یک عدد نیم سکهی بهار آزادی تعلق گرفت.
فناوری مد یا المپیاد خیاطی در ایران
طبق اعلام سایت سازمان فنی حرفهای ایران برای این رشته باید مهارت های متفاوتی داشت که اینگونه تعریف شده است:
طراحان مد تجسم و دوخت طرح های پوشاک و لباس ها را انجام میدهند. آنان مد (ترند) های جدید را مطالعه میکنند و پس از انتخاب رنگ و جنس پارچه در بخش های تولید و فروش کار طراحی و دوخت لباس را انجام میدهند. طراحان مد در موسسات کوچک و بزرگ مشغول به کار هستند و معمولا اکثر کارهای الگو سازی، طراحی و دوخت را به عهده دارند. این رشته نیازمندی های مهارتی متفاوتی از جمله دانش مد، خلاقیت و قدرت تصویر سازی و مهارت های علمی و هنری دارند.
فناوری مد یا المپیاد خیاطی در دنیا
طبق تعریف سامان جهانی مهارت، اصلی ترین مهارت های مورد نیاز برای فعالیت در این زمینه علاقهی زیاد به پیروی از ترندها و قدردانی از پارچه های ارزشمند است.
از شرکت کنندگان در این مسابقات انتظار میرود که مهارت هایی چون یافتن منابع صحیح، خرید و نگهداری از مواد اولیه و پارچهها را داشته باشند و بتوانند لباس هایی قابل پوشش و مناسب با هر مناسبتی طراحی و خلق کنند. حتی اگر طراحان تازهکار و آماده کنندهی نمونه های اولیهی لباسها یا خیاطان و طراحان پیشرفته و آماده کنندهی لباس های خاص و شخصی هستند.
مهارت و استاندارد های مورد نیاز برای شرکت در المپیاد جهانی مهارت
این مسابقه مهارت های شرکت کنندگان را در بخش های متفاوت مهارتی و اجتماعی میسنجد و با رای داوران، از ۱۰۰ امتیاز نمرهدهی میشود.
این مهارتها به صورت کلی شامل چند بخش است
مهارت های مدیریتی و سازماندهی کاری : شناخت انواع پارچه و مواد و استفادهی مناسب از آنها، پروسهی طراحی و تولید در صنعت مد جهانی و…
مهارت های ارتباطی : برقراری ارتباط با اعتماد و عزت نفس، برقراری ارتباط صحیح با مشتری، نحوهی توضیح اتفاقات برای مشتریان و…
مهارت حل مسئله، اختراع و خلاقیت : اطلاعات پایهای راجع به نگهداری از ماشین و ابزار دوزندگی و تعمیرات اولیه، تفکر خلاق و پیاده سازی ایده های جدید در طراحی و…
طراحی مد و فشن : طراحی لباس و مراحل آن، تاثیر فرهنگ و سنتها در مد و فشن، فشن در دنیای امروزه و ترندهای حال حاضر و…
طراحی تکنیکی : طراحی به صورت فلت با دست روی کاغذ و کشیدن جزئیات تکنیکی در طراحی(مانند زیپ، جای کوک و…)، کشیده شدن طرح به صورت واضح و قابل فهم و…
الگو کشی و آماده سازی : چگونگی استفاده از طرح دو بعدی و پیاده سازی سه بعدی، اندازه گیری های اولیه و نحوهی تبدیل آن به اندازه های حقیقی و…
برش، دوخت و تکنیک های پایانی : استفاده از ابزار های دستی و الکترونیکی، نوع دوخت پارچه های متفاوت و ابزار متناسب با آنها و….
قابل به ذکر است که کشور ایران تا به حال در این رشته مدال های بین المللی بدست نیاورده است.
امتیاز 3.74 از 38 رای
دیدگاهتان را بنویسید