لباسهای مد و فشن در آینده چگونه طراحی میشوند؟
بنظر میرسد سال پر تلاطم ۲۰۲۰ باعث تغییرات بسیاری در روند زندگی، کسب و کار و مسیر صنایع متفاوتی از جمله صنعت مد شده است. این صنعت میلیون دلاری درحال حاضر با تغییرات بزرگی از جمله کمبود تقاضای فروش، تغییر برنامهی ارائهی مجموعه های جدید، نحوهی اجرا های دیجیتالی و حضوری، فروش و تبلیغات آنلاین و … دسته و پنجه نرم میکند. اما این تمام ماجرا نیست!
بسیاری از طراحان و برند های بزرگ در این صنعت پیش بینی بسیار جدید و متفاوتی را از آیندهی دنیای مد و طراحی های جدید محصولات ارائه کردند و تخمین میزنند که با این تصمیم آیندهی دنیای مد به کلی تغییر خواهد کرد.
طبق روال معمول دنیای مد، طراحان با خلاقیت و تفکر خود لباس و اکسسوری ( به جزئی به غیر از لباس در ظاهر اکسسوری گفته میشود) هایی را طراحی و در هفته های مد ارائه میکنند و پس از دیده شدن آنها، ترند های جدید ( در زبان فارسی میگوییم یک لباس یا زیورآلاتی مد شده است که در اصطلاح دنیای مد به نام ترند شناخته میشوند.) برای خانمها و آقایان معرفی میشود. اما در سال های اخیر شاهد پررنگ شدن مفهوم لباس های بدون جنسیت هستیم و برند های متفاوتی محصولات جدید خود را به هدف پوشش صرفا زنان یا مردان طراحی نکردهاند.
سرپرست کارکنان اولین فروشگاه لباس های بدون جنسیت نیویورک Preston Souza در مصاحبهای گفت: در گذشته مد و فشن تنها مرتبط به لباس های زنانه و یا مردانه بود و پوشش لباس خارج از این دو مرز حرکتی کاملا عجیب و منحصربفرد بنظر میآمد. اما بنظر میرسد که این قوانین به مرور زمان درحال ازبین رفتن است و دنیای مد به سوی طراحی های بدون جنسیت حرکت میکند.
در سال ۲۰۰۵ برندی به نام Telfar با شعار «فقط برای تو نیست، برای همه است» برند خود را تاسیس کرد و مجموعه های جدید را بر پایهی استفادهی هم زنان و هم مردان طراحی کرد.
سپس برند zara در سال ۲۰۱۶ خط جدید تولیدات تیشرت، سوئیشرت و لباس های راحتی را معرفی کرد و محصولات جدید آن به هدف مصرف تمامی افراد و در رنگ های خنثی مثل خاکستری و سرمهای تولید شده بودند.
همچنین در سال ۲۰۱۹ برند مشهور H&M اعلام کرد که با همکاری برند سوئیسی Eytys خط جدید تولیدات لباس بدون جنسیت خود را راه اندازی کرده است.
این روند به آرامی ادامه پیدا کرد و باعث شد تا در ارائهی آخرین مجموعهی ماه مد یعنی مجموعهی بهار و تابستان سال ۲۰۲۱ برندlouis Vuitton برای خانمها که در هفتهی مد پاریس ارائه شد، شاهد روند کاملا جدید و متفاوتی باشیم. مدیر خلاق و هنری این مجموعه Nicolas Ghesquière مجموعهی خود را به صورت لباس های بدون جنسیت ارائه کرده بود و حتی ظاهر و نوع آرایش مدلها متفاوت بود.
او در مصاحبهی این مجموعه گفت: همه چیز دربارهی این فصل بسیار جدید است و شرایط به وجود آمده باعث شد تا ما متفاوت فکر کنیم. در این فصل سوالی که در ذهن من وجود داشت راجع به یک تم مشخص نبود بلکه دربارهی مرز لباس های زنانه و مردانه بود. این نوع لباس پوشیدن از قبل توسط افرادی که خودشان را از اعضای یک جنسیت مشخص نمیدانند، رایج شده است. این افراد خود را در سبک پوشش آزاد میدانند و به هر نحوی که علاقهمند باشند لباس میپوشند و این به ما آزادی بیشتری در نحوهی پوشش میدهد. من این موضوع برای من کاملا الهام بخش بود و دوست داشتم تا لباس هایی طراحی کنم که نه کاملا زنانه و نه کاملا مردانه باشند. من فکر میکنم شرایط موجود باعث سرعت یافتن تغییرات در موضوعات مهمی همانند طراحی و تولید محصولات اختصاصی شده است
همچنین طراح مشهور چند ملیتی و استاد دانشگاه applied arts Vienna آقای حسین چالایان یا Hussein Chalayan در جدیدترین مصاحبهی خود گفت: قرنطینه و شیوع ویروس کرونا به ما فرصتی داد تا برای برای لحظاتی فکر کنیم و از خود بپرسیم که آیا به تمامی محصولاتی که تولید و خلق میکنیم واقعا نیاز داریم؟ آیا قواعد دنیای مد و فشن نیاز به تغییر دارد؟
سال ها است که من بدون محدودیت های سنتی لباسها را طراحی و خلق میکنم. من فکر میکنم که حالت زنانه و مردانهای برای لباسها وجود ندارد و برای طراحی لباس میتوان از هردو بهره برد. من درحال حاضر در برلین آموزش میدهم و میبینم که برای طراحان نسل آینده این مسئله چگونه حل شده است. ما ضمایر مشترک داریم و فراتر از محدودیت های جنسیتی طراحی میکنیم. من میتوانم به طراحی یک مجموعهی لباس بدون جنسیت فکر کنم و این واقعا هیجان انگیز است. من فکر میکنم که طراحی لباس های بدون جنسیت آیندهی دنیای مد خواهد بود.
درحال حاضر سال های بسیاری از ارائهی اولین محصولات به صورت اختصاصی برای دو دستهی زنانه و مردانه گذشته است و بسیاری از استراتژی های بازاریابی این نوع فروش محصولات را به صرفه و با سود بیشتر معرفی کردهاند. با گذشت زمان لباسها و طراحی و تولید عمدهی محصولات برای هردو جنسیت با نام unisex یعنی زنانه/مردانه معرفی شدند و در فرهنگ عامیانهی ایرانیان به نام محصولات اسپرت و به مفهوم لباس های نه زنانه و نه مردانه معرفی شدند. اما امروزه با تغییرات مفاهیم جنسیتی، نحوهی طراحی لباسها نیز تغییر کرده است و برندها به طراحی لباس های بدون جنسیت یا gender-free علاقهی بیشتری نشان دادهاند.
با روند موجود و پیش بینی طراحان لباس انتظار میرود که آیندهی دنیای مد با تولید محصولات بدون جنسیت نه تنها به عنوان یک ترند زودگذر بلکه به عنوان یک محصول ماندگار و سبک جدیدی از طراحی لباس و محصولات همراه باشد.
امتیاز 0.00 از 0 رای
دیدگاهتان را بنویسید