چند نوع فشنشو داریم ؟
چند نوع فشنشو داریم و هرکدام چه ویژگی هایی دارند؟
فشنشوها رخداد های بزرگی هستند که از طرف برندها و طراحان مد و لباس در استایلها و طول زمانی متفاوت برای ارائهی محصولات جدید صنعت مد برگزار میشوند. این رخدادها به طور کلی در ۶ گروه متفاوت دسته بندی میشوند. اما بسیاری اوقات تصمیم بر برگزاری فشنشو های جدید با تلفیق این گروهها گرفته میشود که در نهایت باعث به وجود آمدن دسته های جدیدتر شدهاند.
فشن شو های رسمی :
فشنشو های رسمی یا formal fashion showاز رایجترین انواع فشنشوها هستند که همگی ما با آن آشنا هستیم و به طور رایج منظور از گفتن کلمهی فشن شو این نوع است. این فشنشو ها به هدف ارائهی جدیدترین محصولات لباس و اکسسوری برندها به صورت اجرای زنده و بر تن مدلها است. در این نوع فشنشو مدلها با جدیدترین محصولات در راهرو های مخصوص راه میروند و مخاطبان حاضر و میهمانان که شامل خبرنگاران، سلبریتیها، اینفلوئنسر و بلاگر های مد و فشن هستند، این اجرا را تماشا میکنند. زمان برگزاری این فشنشو ها از سی دقیقه تا چند ساعت است که به طور معمول در حدود یک ساعت میباشد.
این رخدادها بنابر تصمیم برگزار کنندگان میتوانندحالتی رسمی یا دوستانه داشته باشند و در تمها و استایل های متفاوت برگزار شوند. اما این نوع فشنشو ها باید دارای قالب خاصی باشند که شامل: محل برگزاری مشخص، استیج و نور، مدلها، مدل مو و آرایش، موسیقی و محصولات جدید میشود.
فشن شو های اختصاصی :
فشن شو های اختصاصی یا production show از پرخرجترین و پر زرق و برق ترین انواع فشنشو ها هستند. این رخدادها معمولا حالت تئاتر گونه و کمی سرگرم کننده دارند. در این نوع فشنشوها سناریو یا داستان اصلی همراه با افکت های نوری و موسیقی زنده در جریان است و حتی مدلها ممکن است به صورت نمایشی و رقصگونه در این اجراها حضور داشته باشند. این اجراها قالب خاصی ندارند و مدلها میتوانند از ۵ تا ۵۰ نفر یا بیشتر باشند. اما همچنان لباسها و اکسسوری های جدید در تن مدلها به نمایش گذاشته میشوند. برنامه ریزی این فشن شوها ممکن است از چند ماه تا یکسال به طول بیانجامد. میهمانان حاضر در این فشن شو ها افراد برجسته و خاص و گاهی مشهور مانند سلبریتی ها هستند.
فشن شو های غیر رسمی :
فشن شو های غیر رسمی یا informal fashion show به هدف نشان دادن جدیدترین محصولات اما در قالب دوستانه و راحتتر برگزار میشوند. این رخدادها در محیط های عمومیتر مانند فروشگاه های زنجیرهای و پاساژها به نمایش گذاشته میشوند و همهی بازدید کنندگان امکان حضور و تماشای فشن شو را دارند. در این فشن شوها هیچگونه نورپردازی، موسیقی و امکانات ویژهای وجود ندارد و فروش محصولات صرفا به ظاهر مدلها و ویژگی هایی چون آرایش صورت و مو، ایستایی لباس و اکسسوریها بستگی دارد. این رخدادها نیازی به برنامه ریزی های طولانی مدت ندارند و گاهی حتی با رخداد های دیگر یکجا و همزمان برگزار میشوند.برخی اعتقاد دارند که این نوع اجراها را نباید جزئی از فشنشو ها دانست چون هدف آن صرفا فروش است و هنر هنرمندان و هدف طراحان لباس در آن نامشخص است و هدف آن صرفا تبلیغات و فروش است.
فشنشو طراحان لباس :
فشن شو طراحان لباس یا designer fashion show معمولا به صورت خصوصی، برای مشتریان خاص و قبل از اجرا های عمومی و هفته های مد، در جای خاص(مثلا بوتیکها یا نمایشگاه ها) برگزار میشوند. در این نوع فشنشوها معمولا طراحان جدیدترین و گاهی خاص ترین لباس های خود را به نمایش میگذارند تا از طرفداران همیشگی خود تشکر کنند. این نمایش ها معمولا نزدیک به ۳۰ دقیقه زمان میبرد و بیشتر حالت نمایشگاهی دارد اما معمولا لباس و اکسسوری های موجود به صورت مستقیم فروش میروند و پس از اجرا به دست صاحبان اصلی میرسند.
فشنشو های خیریه :
در فشن شو های خیریه یا charity fashion shows معمولا طراحان، برندها یا هنرمندان برخی از محصولات خود را برای افراد نیکوکار به نمایش میگذارند. برخی از این اجرا ها با حضور مدل ها برگزار میشوند و هدف اصلی در آن نشان دادن زیبایی و فروش لباس و اکسسوریها است. برخی از این نمایشها به صورت مزایده و برخی دیگر به صورت خرید محصولات به روز است و در نهایت سود حاصل از فروش به نیازمندان اهدا میشود. البته ناگفته نماند که برخی از برندها به صورت اختصاصی بر پایهی فعالیت های خیر خواهانه بنا شدهاند.
فشن شو های دارای اسپانسر :
فشن شو های دارای اسپانسر یا sponsored fashion show به معنی برگزاری فشن شو ها با هزینه و مدیریت یک اسپانسر است. این اسپانسرها میتوانند افراد برجسته، شرکت یا برند های به نام باشند. قالب و نوع اجرای این فشن شوها کاملا به عهده و تصمیم گیری برگزار کنندگان است.
فشن شو ها در دنیای امروز :
اگرچه فشن شوها همچنان حالت سنتی خود را حفظ کردهاند اما با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن بستر هایی چون اینستاگرام، یوتوب و .. راه های جدید و خلاقانهای برای ارائهی جدیدترین مجموعهها به دنیا پیدا شده است. در دنیای امروز پس از مسائل به وجود آمده از ویروس کرونا و قرنطینه، برند ها تصمیم گرفتند تا مجموعه های جدید خود را برای اولین بار در هفتهی مد پاریس ۲۰۲۰ به صورت مجازی ارائه دهند.
میتوان گفت اولین شخصی که یک فشن شوی کاملا مجازی ارائه داد خانم anifa mvuemba از برند congo بود که پس از شش ماه تلاش یک فشن شوی کاملا مجازی و راهی جدید برای آیندهی دنیای فشن شو ها ارائه داد. اما او این فشن شو را بدون مدلها برگزار کرد! او تمامی لباس ها را با ریز ترین جزئیات طراحی کرده بود که بدون حضور مدلها حرکت میکردند و در نهایت این فشن شو را به صورت لایو اینستاگرامی به نمایش گذاشت.
پس از آن برند های مشهور نیز شروع به ارائهی مجموعه ها به صورت مجازی کردند اما هرکدام سبک خاص و جدیدی را ارائه کردند. از تهیهی فیلم های خاص تا طراحی لباسها با مدل های مجازی در فشن شو های کامپیوتری به صورت طراحی سه بعدی دنیای مد و فشن شو ها به کلی تغییر کرده است. راه های جدید آیندهای خلاقانه را برای دنیا مد رقم زدهاست و به نام فشن شو های مجازی یا virtual fashion show در دنیا شهرت پیدا کرده است.
این تحولات برای همگی ما و صنعت مد تازگی دارد و هنوز قالب خاصی پیدا نکرده است. اما چه کسی میتواند مشخص کند که در آینده چه راه های دیگری برای ارائهی این فشن شو ها ارائه میشود؟
امتیاز 0.00 از 0 رای
دیدگاهتان را بنویسید