نمایشگاه درباره زمان، فشن و دوره زمانی
نمایشگاه درباره زمان، فشن و دوره زمانی
موزهی هنر و موسسهی لباس Metropolitan به تازگی نمایشگاهی برگزار کرده است که در آن به ویژگی سیال و تغییر پذیری زمان در دنیای مد میپردازد. در این نمایشگاه نزدیک به یک قرن و نیم تغییرات استایل و لباس به نمایش در آمده است و به افتخار صد و پنجاهمین سالگرد تاسیس این موزه ۱۵۰ لباس منحصربفرد را به نمایش گذاشته است که یکی از طولانیترنی دورههای نمایشگاه لباس تا کنون به حساب میآید. در این نمایشگاه لباس هایی خاص که انقلابی در صنعت مد به حساب میآمدند و حاصل خلاقیت بزرگترین طراحان دنیای مد هستند، از سال ۱۸۷۰ تا کنون به نمایش در آمده است. این نمایشگاه معیار های استایل در طول زمان و فروریختن آن توسط افراد خلاق در گذشته، حال و آینده را به نمایش میکشد.
موزهی Metropolitan نیویورک یکی از مهمترین پایه های طراحی لباس به شمار میآید زیرا دارای بزرگترین مجموعه های لباس قدیمی و مدرن است. همچنین مراسم Met Gala که هرساله انقلابی مهم در زمینهی طراحی لباس به حساب میآید، در این مکان برگزار میشود. اگرچه مراسم Met Gala در سال ۲۰۲۰ بنا به حفظ سلامتی لغو شد اما این نمایشگاه به نام « دربارهی زمان، فشن و دورهی زمانی » با رعایت پروتکل های بهداشتی و حمایت برند Louis Vuitton برگزار میشود. علاقهمندان برای شرکت در این نمایشگاه باید از قبل، ساعت حضور خود را رزرو کنند و تنها ۲۵٪ از گنجایش جمعیت نمایشگاه میتوانند به صورت حضوری از لباسها دیدن کنند.
لباس های به نمایش درآمده در این نمایشگاه از طراحی های قدیمی برند هایی مثل Chanel, Yves Saint Laurent, Dior, Givenchy و لباس های سبک آوانگارد (نوگرایانه) برند های Comme des Garçons, Issey Miyake, Alexander McQueen, Martin Margiela و لباس های مدرن Libertine, Off-White, Hood by Air, Rick Owens انتخاب شده بودند.
این لباسها یکی از پایههای مهم طراحی لباس های جدید هستند که در زمان طراحی خود بسیار خاص و نامتعارف تلقی میشدند و بسیاری از طراحان مدرن، لباس های جدید خود را با الهام از طراحی و تکنیک های گذشته طراحی میکنند.
آقای Andrew Bolton مسئول این نمایشگاه توضیح میدهد: استایل به زمان وابسته است و در تاریخ اثر میگذارد و انعکاس آن در آینده به نمایش کشیده میشود. طبق مفهوم ارائه شده توسط فیلسوف فرانسوی Henri Bergson به نام la durée یا « دورهی زمانی بدون مرز » لباس های قدیمی، این نمایشگاه را فراتر از زمان هدایت میکند و نشان میدهد که چگونه یک ایده میتواند درک ما از تاریخ را دوباره به تصویر بکشد. فشن همیشه به معنی اینجا و اکنون است، حتی اگر قطعاتی از گذشته را قرض بگیرد. فشن همیشه در زمان حال واقع شده است و زمانی که در این نمایشگاه قدم بر میداریم، به گذشته باز میگردیم و انگار زمان و دورانی که این لباسها در آن طراحی و دوخته شدهاند را میفهمیم.
استیج و محل نمایش لباسها توسط هنرمند و طراح صحنه Es Devlin طراحی شده است. در این نمایشگاه دو فضای اصلی به شکل دو ساعت بزرگ طراحی شده است. در اولین محل نمایش، هر قسمت دارای ۶۰ لباس متفاوت به نشانهی ۶۰ دقیقه در ۶۰ قسمت بود و هرلباس نشان دهندهی هر دقیقه در این ساعت بود. در مرکز این اتاق نیز جسم درحال چرخش و با صدای تیک تاک ساعت قرار گرفته بود و هدف آن نشان دادن تغییرات مد و فشن و تاثیرات گذشته بر طراحی های مدرن بود.
لباس های نمایش داده شده در این نمایشگاه قالبا مشکی رنگ هستند و علت آن تاکید بر ارتباط بین تم، مواد مورد استفاده در گذشته و حال دنیای مد و همچنین شکل و نحوهی طراحی محل نمایشگاه است. در هنگام نمایش نقل قول هایی دربارهی زمان و بی زمانی از نویسنده ویرجینیا وولف یا Virginia Woolf دیده میشود که هنگام پخش موسیقی کلاسیک و صدای عقربه های ساعت به نمایشگاه انرژی میبخشد.
لباس های نمایش داده شده در این قسمت شامل کت عصرانهی طراح مشهور Elsa Schiaparelli در سال ۱۹۳۸ با تکه هایی از آینه بود. این لباس با الهام از کاخ ورسای طراحی شده بود و در کنار آن ژاکتی از طراح مشهور Yves Saint Laurent که در سال ۱۹۷۸ طراحی شده بود، با نام «آینه های شکسته» به چشم میخورد که پایهی اصلی طراحی آن پارچهی چرم بود.
این نمایشگاه با نقل قول هایی از نویسنده ویرجینیا ولف به صدای بازیگران مشهور فیلم «ساعتها» خانمها Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore آغاز شد. این فیلم در سال ۲۰۰۲ و براساس نوشته های خانم ویرجینیا ولف ساخته شده بود.
محل دوم این نمایشگاه به طور کامل آینه کاری شده بود شامل ۶۰ لباس متفاوت با استفاده از تکنیک، مواد و برش های مدرنتر بود. در این اتاق لباسی از طراح معاصر Iris van Herpen (دومین لباس سمت راست) به چشم میخورد. این لباس اوت کوتوق (هنری و خاص) در سال ۲۰۱۲ طراحی شده بود و به وسیلهی خوانندهی سیاهپوست Solange Knowles در مراسم Met Gala سال ۲۰۱۸ پوشیده شده بود. درکنار آن لباس شب طلایی رنگی از طراحی های Charles James (اولین لباس سمت راست) در سال ۱۹۵۱ به چشم میخورد.
در نهایت لباس سفید رنگی از مجموعهی اوت کوتوق بهار و تابستان ۲۰۲۰ برند Viktor & Rolf به نمایش درآمد. این لباس نشان دهندهی شتاب موقتی دنیای مد است و با استفاده از تکه پارچه های بازیافتی طراحی شده است. این لباس با گردبادی از پارچههای متفاوت احاطه شده است که به مفهوم آیندهی ایدهها در دنیای مد است.
مسئول این نماشگاه Bolton دربارهی انتخاب این لباس توضیح داد: برند Viktor & Rolf از سال ۲۰۱۶ در طراحی لباس های اوت کوتوق از اضافه پارچه های سالم مجموعه های قبلی استفاده میکند. این یک تصیم کاملا مسئولانه و خلاقانه نسبت به آیندهی سالم است. این روش نه تنها به جهت شغلی و مدیریتی بلکه به جهت زیبایی و دست دوز بودن آن بسیار خاص و متفاوت است. این لباس رسانندهی یک پیام مثبت است. دنیای مد همیشه دارای سختیها، سرعت و شلوغی است اما این لباس نشان میدهد که باید کمی سرعت را کم کنیم.
امتیاز 4.00 از 1 رای
دیدگاهتان را بنویسید