چی بپوشم که مصاحبهی کاری موفقی داشته باشم؟
چی بپوشم که مصاحبهی کاری موفقی داشته باشم؟
پس از تلاش های بسیار و پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب نوبت به مصاحبهی کاری و اولین دیدار با مدیر و مسئولان مرتبط میرسد. ممکن است شما با انگیزه ترین، با تجربه ترین و با استعداد ترین فرد در بین منتخبان باشید اما چه اتفاقی میافتد اگر استایل مناسبی برای مصاحبهی شغلی نداشته باشید؟
طبق گزارش بین المللی نزدیک به ۳۷٪ مدیران اصرار دارند که استایل و ظاهر افراد تاثیری در نتیجهی مصاحبه ندارد اما طبق آمار حدود ۶۵٪ مسئولان و مصاحبه کنندگان میگویند که لباس و استایل تاثیر زیادی در انتخاب بین دو فرد منتخب و نهایی دارد.
نحوهی پوشش و استایل اطلاعات زیادی راجع به خصوصیات شخصیتی شما میدهد. درواقع هر لباس نشانگر شخصیت شما است قبل از اینکه سخن بگویید.
اما دقیقا چه نوع پوششی به موفقیت ما در مصاحبهی شغلی کمک میکند؟
لباس و استایل های مناسب در مصاحبه های شغلی وابسته به نوع کار، شغل، محل کار و جنسیت است. در این مقاله راجع به انواع متفاوتی از استایل های مناسب کاری صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از شناخت محل کار شروع کنید
به صورت کلی محیط های کاری به دو دستهی رسمی و غیر رسمی تقسیم میشوند. البته بسته به نوع کار و شغل انتخابی شما، محیط کار تا حدودی مشخص است. اما برای مشاغلی چون کارمندان تعریف مشخص و واحدی وجود ندارد. برای مثال محیط کار کارمندان دولتی با محیط کار استارت آپها بسیار متفاوت است. به عنوان مثال برای حضور در مصاحبه های کاری مشاغل دولتی نیاز به پوشش رسمی و کاملا پوشیده است اما در مصاحبهی کاری استارت آپ ها پوشش غیر رسمی و روزمره نیز قابل قبول است.
بنابراین از شناخت نوع شغل و محل کار شروع کنید. اکنون که در عصر ارتباطات هستیم، امکان جستجو در کسری از ثانیه وجود دارد. شما میتوانید عکس های مربوطه یا قوانین موجود راجع به پوشش آن سازمان را مطالعه کرده و مناسب ترین استایل را برای روز مصاحبه انتخاب کنید.
لباس های مورد قبول در مصاحبهی کاری
پس از تحقیق راجع به محل و نوع کار در شبکه های اجتماعی و سایت های مربوطه، نوبت به انتخاب لباس مناسب میرسد. اما لباس مناسب برای مصاحبه های رسمی و غیر رسمی کدام است؟
برای مصاحبهی کاری غیر رسمی :
برای بانوان ست شلوار جین تیره، پیراهن شومیز سفید، مانتوی بلند یا سارافون همراه با روسری و شال ساده و یک رنگ، کفش های بدون پاشنه یا ترجیحا با پاشنهی کوتاه، کیف های خانمانه یا اسپرت، اکسسوری های ساده، توصیه میشود.
برای آقایان شلوار جین تیره یا شلوار پارچهای، پیراهن مردانه یا تیشرت های یقه دار و اکسسوری هایی مانند ساعت توصیه میشود.
برای مصاحبه های رسمی :
برای بانوان مانتو های کتی و آهار دار همراه با شلوار مشکی یا طوسی، مقنعه، کفش با پاشنهی کوتاه، کیف تیره رنگ و اکسسوری های ساده توصیه میشود.
برای آقایان کت و شلوار ست، پیراهن سفید یا آبی روشن، کفش مردانه، کیف کاری و مردانه همراه با ساعت توصیه میشود.
انتخاب رنگ های مناسب
موضوع اصلی مورد بحث در هر مصاحبهی کاری فرد منتخب است. به همین خاطر باید لباس و رنگ هایی را انتخاب کرد که تمرکز را روی شخصیت، نوع صحبت و مهارت فرد جلب کنند نه رنگ و شکل لباس. به همین علت بهترین رنگ های پیشنهادی برای پوشش و استایل روز مصاحبه، رنگ های خنثی به معنی خاکستری، طوسی، قهوهای، سرمهای، مشکی و … هستند. این رنگ لباسها به خودی خود توجه بسیاری را جلب نمیکنند و باعث حواس پرتی مصاحبه کننده هنگام پرسش و پاسخ نمیشود.
بدون چین و چروک
لباس و استایل شما نمایانگر شخصیت شما هستند. اگر در مصاحبهی کاری با لباس های پر چین و چروک ظاهر شوید پیام « من منظم و قابل اعتماد نیستم» را به مصاحبه کننده میرسانید. برای نشان دادن شخصیت کاری و در عین حال تناسب و زیبایی حتما قبل از مصاحبه لباس های خود را اتو بزنید و از باز شدن تمامی چین و چروک های ناخواستهی آن اطمینان حاصل کنید.
عطر مناسب
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فردی از کنار شما رد شود و بوی عطر آن بسیار شدید و ماندگار باشد و شاید حتی مورد پسند شما هم نباشد. برای مصاحبهی کاری تمیز و اتوکشیده بودن فرد اهمیت بسیاری دارد، اما استفاده از عطر های تند ریسک پذیرفته نشدن را بالا میبرد. زیرا ممکن است عطر استفاده شده مورد علاقهی مصاحبه کننده نباشد و حتی شخصی به آن حساسیت داشته باشد. به همین خاطر استفاده از عطر های ملایم پیشنهاد میشود.
نظر دیگران
بهتر است قبل از انتخاب لباسها با متخصصان مد و یا افرادی که تجربهی بیشتری در مصاحبهها دارند، مشورت کنید. درمورد استایل، رنگ های مورد استفاده و حالت مو ها نظر و انتقاد دیگران را بشنوید. اما در نهایت لباس را با سلیقه و حس راحتی خودتان انتخاب کنید.
حالت مو
از موارد مهمی که کامل کنندهی استایل شما هستند و تاثیر زیادی بر روی مصاحبه کنندگان دارند. اگر به مصاحبهی کاری رسمی میروید حالت مو را ساده و شیک نگهدارید. اگر شما خانم هستید و به مصاحبهی کاری غیر رسمی میروید بهتر است از اکسسوری های پر زرق و برق مو استفاده نکنید.
آرایش و میک آپ
در استایل بانوان نوع آرایش اهمیت بسیاری دارند. همانطور که قبلتر گفتیم هدف مصاحبه میزان مهارت، تجربه و تناسب فرد با موقعیت شغلی است. به همین خاطر باید تمامی اجزاء استایل را ساده، کمرنگ و طبیعی نگهداشت. نحوهی آرایش هر فرد طبیعتا مرتبط به خود شخص است و اگر موقعیت شغلی مرتبط با هنر و خلاقیت باشد بلامانع است. اما به همراه داشتن آرایش غلیظ در محیط کاری رسمی باعث حواس پرتی و اثر منفی در نتیجهی مصاحبهی کاری خواهد شد.
لباس راحت
در نهایت مهمترین مسئله حس راحتی مصاحبه شونده است. با در نظر گرفتن لباس های انتخابی و رنگ آنان، استایلی را انتخاب کنید که به شما حس راحتی و عزت نفس میدهد و همراه با آن حس قدرت بیشتری دارید. اینگونه مصاحبه کننده شخصیتی قوی و توانا را خواهد دید.
دقت به جزئیات
از دیگر مواردی که فرد منتخب را نسبت به دیگران متمایز میکند، توجه به جزئیات است. کفش های واکس زده، لباس های تمیز به دور از چین و چروک و موی حیوانات خانگی، لباس های نو و به دور از پرز و گلوله های ناخواسته و کهنهی لباس، استفاده از کیف و کفش ست و همرنگ، مقدار مناسب ژل موی استفاده شده و در صورت لزوم پوشاندن تتو و پیرسینگ ها از جمله مواردی است که ظاهر را منظم و شخصیت را فردی حرفهای و مناسب با کار معرفی میکند.
چند نباید مهم
استفاده از زیور آلات پر زرق و برق
بسیاری از افراد علاقهی زیادی به استفاده از زیور آلات پر زرق و برق دارند. استفاده از این اکسسوریها در زندگی شخصی و مصاحبه های کاری دوستانه و غیر رسمی بلا مانع بوده و نشان دهندهی خلاقیت و جنبهی هنری فرد است. اما استفاده از آنها در استایل های مرتبط به مصاحبه های رسمی کاملا غیر حرفهای است.
استفاده از لباس های مد روز
اگرچه امروزه طرفداران مد و فشن بسیار زیاد هستند و علاقهی زیادی به استفاده از استایل های روز دارند اما استفاه از لباس های مد روز همراه با برش های خاص و بازی رنگ و اکسسوری، مناسب مصاحبه های کاری رسمی نیستند. اگر به دنبال موقعیت شغلی در صنعت مد و فشن نیستید، پوشیدن این نوع لباس ها را توصیه نمیکنیم.
استفاده از رنگ های روشن و پارچه های شلوغ
همانطوری که قبلتر اشاره کردیم هدف مصاحبه نشان دادن مهارت های شخص و مناسب بودن فرد برای یک موقعیت کاری است. اما لباس هایی که دارای پارچه های شلوغ و رنگ های بسیار پررنگ و روشن مانند قرمز هستند، باعث حواس پرتی مصاحبه کنندگان از موضوع مورد بحث میشوند و در نهایت ممکن است منجربه پدیرفته نشدن فرد منتخب شود.
سایز و مدل مناسب
بسیاری از افراد در زندگی شخصی علاقهی زیادی به استفاده از لباس هایی با سایز بسیار بزرگتر یا کوچکتر یا حتی استفاده از صندل و کفش های باز دارند. اما نوع پوشش هر شخص با محل کار متفاوت است. پوشیدن لباس با اندازهی مناسب در مصاحبه های کاری باعث میشود تا احساس راحتی و عزت نفس و در نهایت مصاحبهی موفقی داشته باشید.
انتخاب لباسها در وقت کم
سعی کنید برای انتخاب لباسها از قبل وقت بگذارید و برای انتخاب بهترین آنها به خرید بروید. پوشش شما در هر مصاحبهای اهمیت زیادی دارد و پوشیدن لباس های تنگ،کوتاه، چروک، قدیمی و کهنه اثر منفی زیادی به روی موفقیت شما در مصاحبه خواهد داشت.
امتیاز 0.00 از 0 رای
دیدگاهتان را بنویسید